Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ἁγιορείτικο ψωμί



Υλικά:
1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κιλά αλεύρι άσπρο
Προζύμι (μαγιά νωπή 1,5 κουταλιά της σούπας)
αλάτι 2+1/2 κουταλάκια του τσαγιού
χλιαρό νερό όσο πάρει

Εκτέλεση:
Αποβραδίς «πιάνουμε» το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι (να είναι σαν χυλός) σε μία λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει ο χυλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις τίς τελευταίες 7 ημέρες